LAND CRUISER

Új Land Cruiser az újjászületett terepjáró-legenda

Elképesztő minőségű és a végletekig megbízható – általában, ha egy terepjárót illetnek ezekkel a jelzőkkel a legtöbb hozzáértőnek egyetlen legendás autó jut eszébe: a Toyota Land Cruiser! 65 évnyi off-road hagyománnyal a Land Cruiser továbbra is kiemelkedőnek számít saját kategóriájában, hiszen az elnyűhetetlenség és a megbízhatóság kombinációjához lenyűgöző terepképesség, kényelem és presztízs társul. A modell legújabb generációját a Frankfurti Autószalonon leplezték le.

A több mint 190 országban forgalmazott Toyota Land Cruiser sziklaszilárd hírnevet vívott ki magának. Páratlan off-road képességei miatt az autót sokan a világ legkeményebb és legmegbízhatóbb terepjárójának tartják – nem véletlen hát, hogy több mint 10 európai országban ez a modell áll a szegmens élén. A legendás Toyota terepjáró Frankfurtban leleplezett legújabb generációja modernebb és robusztusabb külső dizájnjával, kifinomultabb, kényelmesebb és még minőségibb utasterével, valamint továbbfejlesztett menetdinamikájával és felhasználóbarát megoldásaival az új Land Cruiser most tovább gyarapítja hírnevét.

Ilyen megoldás például a még könnyebben kezelhető kapcsolók praktikusabb csoportosítása, az új műszerfal, a Toyota Touch® 2 with Go multimédia rendszer nagyméretű, 8 colos képernyőjével, az új Optitron műszerek és a kormánykerékről vezérelhető, 4,2 colos multi-információs kijelző bevezetése. Az utazás kényelmét az első ülések szellőztetése, a hátsó üléssor fűtése és automatikus klímavezérlése, az elektromosan fűthető szélvédő, a fűtött ablakmosó fúvóka, a tolatáskor lebillenő külső visszapillantó tükör és az új intelligens nyitási és indítási rendszer fokozza.

A Land Cruiser hibátlan terepképességének kulcsa az autó hihetetlenül masszív, a csavaró hatásoknak ellenálló – és a szegmensben egyedülálló – alvázas építési módja. A könnyen karbantartható és javítható szerkezet szilárdsága és strapabírása nemcsak a sérülésektől védi meg a járművet, hanem a kocsitestre ható torziós erőket is jelentős mértékben csökkenti, így a vezető mindig tökéletesen uralhatja az autót.

Ráadásul az alvázas felépítés hatékonyan kizárja a futómű felől a kabinba jutó rezgéseket, ezért az utasok még a legkeményebb terepeken is nagyobb kényelmet élvezhetnek. Hogy a terepezésben kevésbé jártas vezetők is a legtöbbet hozhassák ki az autó képességeiből, a Toyota modern tereptámogató rendszereket kínál, így a Land Cruiser a világ legfejlettebb, legbiztonságosabb és legkönnyebben kezelhető terepjárói közé tartozik.